Stadsparochie St. Martinus - Nieuws: Korte terugblik op juli en augustus

Nieuws

Korte terugblik op juli en augustus

30-8-2023, door: De redactie

 

De vakantieperiode was dan wel ingeluid, maar de parochie zat niet stil. Een korte terugblik aan de hand van een paar foto’s.

Diaconie ontbijt, goed voorbeeld doet goed volgen

 

Zondag 2 juli vond er een gezellig ontbijt plaats in D’n Dörpel met dank aan de groep vrijwilligers.

In Venlo-Oost kennen we deze diaconie-activiteiten wel bekend, in de H.Hartparochie nog niet. Daarom was er een afvaardiging van de H.Hartparochie aanwezig. Deze groep vond het zo’n mooie diaconie-activiteit dat overwogen wordt iets vergelijkbaars te gaan organiseren in gemeenschapshuis De Windmeule.

Muziekensemble van familie Bakokimi in H. Familiekerk

De oom van Diana Bakokimi is in Congo werkzaam binnen de gezondheidszorg in Congo. Om hem financieel te kunnen ondersteunen bij zijn werk in Kinshasa heeft de familie in Nederland in 2016 een stichting opgericht. Met het ontvangen van donaties en met diverse activiteiten zamelden zij geld in voor hun oom. Hij heeft inmiddels een gezondheidscentrum in Kinshasa opgebouwd. Nu hun doel is bereikt trekt de stichting zich nu langzaam terug. Met kleinschalige muzikale optredens ondersteunen zij hun oom nog af en toe.

Maria ten Hemelopneming, 15 augustus

Afgelopen dinsdag 15 augustus waren ruim 90 mensen aanwezig in het processiepark in Genooi om het feest van Maria ten Hemelopneming te vieren.

Bij dit feest zegende deken Spee ook de boeketten veldkruiden, het Kroedwusj, een gebruik dat, zeker in Limburg, aan het feest van Maria ten Hemelopneming is gekoppeld.

Jaarlijkse herdenking van de Indië-veteranen, zondag 20 augustus

Tijdens deze jaarlijkse herdenking worden Venlose militairen herdacht die tussen 1945 en 1950 in het voormalige Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea zijn omgekomen.

Tijdens de eucharistieviering in het processiepark memoreerde Deken Spee dat we het werk dat deze jonge jongens verrichtten moeten bezien vanuit de opdracht waar zij voor stonden en niet met de ogen van nu.

Na de eucharistieviering was er een plechtigheid bij het Indiëmonument naast de Kapel van Genooi. Hier sprak burgemeester Scholten de aanwezigen toe en klonk de Last Post. Bij de kranslegging, legden ook deken Spee en de koster van Genooi, Léon Timmermans, een krans namens de Sint Martinusparochie.

 
 

Filteren

Op kerk

Op type nieuws

Archief