Federatie Parochies VenloStad - Nieuws: Concert Gregrorian Grace, zondag 19 juni

Nieuws

Concert Gregrorian Grace, zondag 19 juni

17-5-2022, door: De redactie
Concert Gregrorian Grace, zondag 19 juni

Het muzikale ensemble Gregorian Grace treedt op in Venlo
op zondag 19 juni
om 19.00 uur
in de Sint Martinusbasiliek
De duur van het concert is ca. 2 uur, incl. 15 minuten pauze
Kaarten te bestellen via: www.gregorian-grace.nl en www.ticketmaster.nl

Met veel gratie, bijna eerbiedig, celebreert het negenkoppige meesterlijke ensemble gregoriaanse muziek, gekleed in eenvoudige monnikengewaden. Dit ensemble bestaat uit gerenommeerde zangers en artiesten met jarenlange concertervaring.

De bezoekers worden gegrepen door prachtige stemmen en klanken die hun weerga niet kennen. Soms mysterieus, soms bijna overweldigend, klinken de traditionele, eenstemmige kerkgezangen, die uit de oudheid zijn overgeleverd, in de Latijnse taal. Ave Maris Stella, Dies Irae, Veni Sancte Spiritus of Miriam Matrem Virginem zijn slechts enkele van de traditionele gezangen. Deze worden gevolgd door gregoriaans geinterpreteerde wereldhits van onze tijd zoals Leonard Cohen’s Hallelujah, Knockin on Heaven's door van Bob Dylan, Sound of Silence van 
Simon & Garfunkel en Tears in Heaven van Eric Clapton.

Het gevarieerde repertoire van Gregorian Grace brengt het publiek in een ongekende en meeslepende sfeer. Volledig instrumentaal gepresenteerde stukken ronden het programma op indrukwekkende wijze af. De sacrale sfeer van de kerken, die als locatie dienen voor de Europese tour van 2022, biedt een passend en indrukwekkend decor en kruipt in combinatie met de muziekstukken, die nieuw zijn gearrangeerd door componist Jedrzej Rochecki, op fascinerende wijze onder de huid.

Gregorian Grace biedt met Arte Chorale een unieke en zeer emotionele koorervaring, een tijdreis van het gregoriaans gezang van de oudheid tot heden.
Laat u een avond lang betoveren.

Vond u dit artikel nuttig / interessant? Ja / Nee

Filteren

Op parochie

Op type nieuws

Archief