Federatie Parochies VenloStad - Nieuws: In Memoriam Toeën Geeraets

Nieuws

In Memoriam Toeën Geeraets

15-5-2022, door: De redactie
In Memoriam Toeën Geeraets

Deze maand moesten we afscheid nemen van Toeën. Een militair in hart en nieren, heel duidelijk in zijn uitspraken, maar ook iemand met een groot hart.

Na zijn militaire loopbaan, hij was kolonel, heeft Toeën zich enorm ingezet voor o.a. de Venlose Gemeenschap. Voor de ziekenomroep, in de Gemeenteraad, voor de ondernemers in de Binnenstad. Heel veel jaren, ruim 16, heeft Toeën deel uitgemaakt van het kerkbestuur, eerst van de H. Familieparochie en na de samenwerking van de parochies in Venlo-Oost, van deze drie parochies. Toeën was een man waar je op kon rekenen, stipt, met grote inzet en trouw. Ik heb op geweldige wijze met hem samengewerkt. Hij was de grote motor achter de samenwerking van de drie parochies en hij was degene die het toenmalige parochieblad “Drieluik”, verzorgde.

Vier jaar is Toeën de vertegenwoordiger van het Dekenaat Venlo geweest in de Diocesane pastorale
Raad van het bisdom Roermond. Daarnaast was Toeën ook een man die bezig was met het geloof, die heel veel las daarover en erover nadacht en ik herinner mij levendig de prettige discussies, die echte diepgang hadden. Op de eerste plaats kwam echter altijd zijn lieve vrouw Netty. Zij is altijd zijn steun en toeverlaat geweest. Hier is gebleken dat het waar is: achter iedere succesvolle man staat een sterke vrouw.
We zijn Toeën bijzonder veel dank verschuldigd.
We bidden hem toe dat hij mag rusten in vrede.

Deken Jos Spee

Vond u dit artikel nuttig / interessant? Ja / Nee

Filteren

Op parochie

Op type nieuws

Archief