Sacramenten

Aan het begin van jong leven dragen veel jonge ouders hun pasgeboren kindje de kerk binnen om het te laten dopen. Een paar jaar later volgt de voorbereiding op de eerste heilige communie en aan het eind van de basisschool het heilig vormsel. Zo wordt de kerk gedragen door jonge gezinnen.

Tijdens een feestelijke huwelijksviering willen jongvolwassenen hun trouw uitspreken en tegenover elkaar bevestigen dat zij willen groeien in alle aspecten die er in een relatie toe doen.
De ziekenzalving aan het einde van het leven biedt steun aan de zieke of stervende; een persoonlijke uitvaart geeft troost aan de nabestaanden. Onze dierbaren zijn en blijven ons lief over de dood heen. Ons geloof benadrukt dat perspectief, zodat we met recht kunnen zeggen “A Dieu”, tot straks bij God.

Op deze manier is onze kerk ook een plek waar mensen samen zijn, waar samen gevierd wordt en samen gerouwd, een samenzijn met elkaar en met God, waar men zich thuis voelt en waar men hoop uit put.

Daarnaast is de Kerk geen eiland in het stadsdeel, zij voelt zich ook betrokken bij activiteiten die in de wijk plaatsvinden, zoals Sintermerte, Cecilavieringen, Vastelaovend, Palmhöltjesoptocht. De christelijke oorsprong kan de kerk dan duiden in een speciaal daarop afgestemde viering.

Waarover wilt u meer informatie lezen?

Livestreams

Volg ons op...

Nieuws

Ga naar de Nieuws-pagina.